Himalaya magnesium

Vragen en antwoorden over Himalaya magnesium

Klik op een titel om de bijbehorende tekst te lezen.

‘Waarom biologisch?’ Hou je van natuur, dieren en het milieu? Dan is het kiezen voor biologische producten een logisch gevolg. Bij de productie van biologische producten en voedsel worden geen giftige stoffen gebruikt en houdt men rekening met het milieu. Kies je voor biologisch eten en drinken, dan kies je automatisch voor een beter en gezonder leven voor jezelf en je naasten. Naast biologische voeding is het net zo belangrijk supplementen en huidproducten te gebruiken die biologisch en ecologisch verantwoord geproduceerd zijn. 

Himalaya magnesium is de enige magnesiumolie/vlokken ter wereld die ecologisch en met respect voor mens en dier gewonnen wordt.

Veel mensen eten dus al gezond maar gebruiken gek genoeg slechte supplementen en cosmetica. Niet alleen om in te nemen maar ook op de huid.  Weet je dat cosmetica zoals geurtjes, crèmes en zalven voor een groot deel uit chemicaliën (ook kankerverwekkende stoffen) bestaan? Je smeert het op je huid en hierdoor komt het in je bloed terecht. De gevolgen merk je vaak pas als het te laat is.

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat hormoonverstorende stoffen in alledaagse producten als tandpasta, cosmetica en voedselverpakkingen tot ernstige gezondheidsschade kunnen leiden. Maar terwijl de zorg bij wetenschappers groeit, draait de lobby van de chemische industrie op volle toeren en blijft de Europese Commissie akelig stil.
Lees hier een artikel over cosmetica in optimale gezondheid.com.

Himalaya magnesium is een 100% natuurlijk product wat vanaf de bron op traditionele en milieuvriendelijke wijze door de lokale bevolking wordt gewonnen op 4000 – 4500  meter hoogte in een van de schoonste gebieden ter wereld. De ruwe ongeraffineerde magnesium wordt in de krachtige zon verdampt en hoeft daarna niet gezuiverd te worden. De poreuze gesteenten en de bodem hebben voor de de perfecte zuivering gezorgd met als extra voordeel dat de afgifte van mineralen groot is. Himalaya magnesium bevat meer dan 80 mineralen en sporenelementen in de juiste verhouding voor het menselijk lichaam. Na het verdampen wordt het lokale zuivere bronwater toegevoegd en daarna gaat het in principe zo de fles in. 

Himalaya magnesium bevat dus alleen de natuurlijke stof magnesium chloride (magnesiumzout) en water. Geen bewaarmiddelen en geen chemicaliën die bij bijvoorbeeld magnesium mijnbouw gebruikt worden. 

Onze spreuk is niet voor niets:  als de natuur en zuiverheid voor jou belangrijk zijn”.

Kijk ook even onder: Wat is het verschil tussen Himalaya magnesium en Zechstein magnesium 

Himalaya magnesium en Zechstein magnesium komen beide uit oude oceanen. De magnesium olie is voor beide 31% en de magnesiumvlokken zijn 47%. Maar daar houdt de gelijkenis dan ook op. Het grote verschil zit erin hoe de magnesium wordt gewonnen en welk proces eraan voorafgaat om zuivere magnesiumchloride te verkrijgen.

Zechstein magnesium wordt gewonnen via gestapelde mijnbouw in Groningen. Dit is een volledig gemechaniseerde productie met zeer negatieve gevolgen voor het milieu. Wij willen daar niet teveel op ingaan maar je kunt er hier meer over lezen.  Burgerinitiatief tegen de Zechstein winning.
 
Himalaya magnesium, If nature and 100% purity is your concern.
 
Himalaya BIO energetische magnesium wordt op een volledig milieuvriendelijke manier gewonnen
Aan de noordflank van het Himalaya gebergte in de regio Nepal, Buthan en Tibet bevinden zich op 4000 meter hoogte Magnesium Wells (bronnen) die ontstaan zijn uit onderaardse miljoenen jaren oude zoutlagen welke van oudsher als zeer kostbaar en geneeskrachtig worden gezien. Vanuit het Tibetaans vertaald komt het woord hoog energetisch voor. Daarom noemen we het BIO energetische magnesium.
Volgens de overlevering stamt het uit de tijd van de schepping van hemel en aarde uit het oerwater, of ook wel oersoep genoemd. Diep in het binnenste van de Himalaya werd dat oerwater (zeewater) omgevormd tot zout (Himalaya zout) en een kleiner gedeelte daarvan heeft een hoog gedeelte magnesium waarin de scheppingskracht zou zijn opgeslagen.
Het gebied, het hoogste en grootste plateau ter wereld, waarin deze magnesium bronnen liggen is 2,5 miljoen km² groot en (60 x Nederland) heeft een populatie van slechts 1,2 mensen per vierkante kilometer.
Hier bevinden zich geen door de mens veroorzaakte zware metalen, giffen van landbouw activiteiten, vervuiling van grondwater enzovoorts.Dit minst bevolkte gebied op aarde staat bekend om zuiverheid en puurheid van wat betreft lucht, water en bodem. Ook de mensen zijn zeer begaan met de natuur en in tegenstelling tot vele landen waar de bodem verziekt is willen autoriteiten dat ook zo houden . 
 
De magnesium kan hier door de kou en grote hoogte maar een paar maanden per jaar gewonnen, dit gebeurt voor een groot deel op een traditionele handmatige wijze.(zoals bijvoorbeeld Keltisch zeezout wordt gewonnen). Het verzadigde magnesiumzout wordt aan de randen van de bronnen minimal 1 maand gedroogd en verzameld. Daarna wordt het in een laboratorium gecontroleerd op voor de mens belastende stoffen. (dat is een extra veiligheids- protocol wat wij in samenwerking met een Nederlands laboratorium hebben ontwikkeld). Pas daarna wordt de ruwe magnesiumchloride vermengd met gecontroleerd zuiver bronwater.

Mechanische of chemische zuivering is uit den boze en ook niet nodig. Himalaya magnesium is net als Himalaya zout een 100% puur natuurlijk product. Het hoeft slechts gefilterd hoeft te worden om harde magnesium korrels te verwijderen. De energetische waarde ligt zeer hoog waardoor de werking optimaal is

Uiteraard laten wij iedere levering na aankomst in Nederland de magnesium nogmaals testen door Nedlab op zuiverheid en of de concentratie van de magnesium voldoet aan de verzadiging en inhoud van elementair magnesium. Wat betreft zware metalen en evt. andere voor de mens belastende stoffen ligt de concentratie vér beneden door de EU gestelde veiligheids normen voor EU cosmetische richtlijnen (directive 76/768/EEC). Door ons Batch control system is onze Himalaya magnesium van een geborgde kwaliteit.

Van Himalaya magnesium kunnen we dan ook vaststellen dat het een 100% natuurproduct is, zeer zuiver en puur is en dat het ecologisch verantwoord wordt gewonnen, waarbij er geen nadelige effecten ontstaan voor mens en natuur.

Himalaya Magnesium, als de natuur en zuiverheid voor jou belangrijk zijn.

Magnesium zit vooral in groene groenten, banaan, noten, havermout (pap), volkorenbrood, soja, cacao en nog veel meer. Nederland heeft de meest vergiftigde grond van de wereld. Helaas is door overbemesting, industrieel voedsel, verpakte groenten, schrale bodem en landbouwgif de magnesium grotendeels uit onze voeding verdwenen. Ook het grondwater en in kanalen zijn de gifwaarden soms erg hoog. Volgens onderzoek heeft 70% van de bevolking een chronisch magnesiumtekort met alle gevolgen van dien.

CALCIUM:
Wanneer je een aantoonbaar tekort aan calcium hebt dan is het verstandig naast magnesium ook calcium te gebruiken. Ook is deze combinatie aan te raden als je weinig calcium via voeding binnen krijgt (bijv bij mensen die helemaal geen zuivel innemen).

Wanneer je over de gehele dag voldoende calcium binnenkrijgt (bijvoorbeeld via zuivel), geen calcium tekort hebt én te maken hebt met een magnesium tekort dan zien wij genoeg redenen om magnesium niet tegelijkertijd met calcium in te nemen, daar waar het tot een verstoorde verhouding kan leiden en de opname van magnesium kan verstoren.
Noot: Alleen als de arts heeft geconstateerd dat je een calciumtekort hebt dan kan je extra calcium innemen. Over het algemeen is de calcium inname in Nederland veel te hoog door het gebruik van zuivel.

FOSFOR:
Inname met fosfor is niet aan te raden omdat fosfor de opname van magnesium vermindert. Om deze reden is inname van magnesium tegelijkertijd met voeding (zoals melkproducten) af te raden omdat fosfor in veel van deze voedingsmiddelen zit.

VITAMINE D3
Het gebruik van vitamine D3 is sterk aan te bevelen omdat het samenwerkt met magnesium.
Gebruik je al vitamine D3 en geen magnesium dan is het van groot belang OOK magnesium in te nemen omdat vitamine D3 extra magnesium verbruikt.

Veel mensen vragen of je magnesiumchloride kristallen samen met Natriumbicarbonaat in bad of een voetenbad kunt gebruiken.
Dat kan heel goed want magnesium vult het magnesiumtekort aan en NatriumBicarbonaat helpt bij het ontgiften.

BELANGRIJK
Gooi nooit magnesium kristallen en NatriumBicarbonaat tegelijk in het water, er kan dan een heftige ractie ontstaan.

Neem de volgende voorzorgmaatregelen.
Laat het ligbad/voetbad vollopen. Los de magnesium kristallen eerst op in het water.
Voeg daarna langzaam de natriumbicarbonaat toe.

Watertemperatuur ca 37 graden – Houdt het water zoveel mogelijk op temperatuur! Blijf minstens 20 minuten in bad of zolang je prettig vindt.

Osteoporose komt in Nederland zeer veel voor, veel meer als in andere landen., terwijl wij in Nederland toch veel melk en melkproducten tot ons nemen, waarin veel calcium zit. Calcium blijkt dan ook niet de oorzaak te zijn van osteoporose. Veel meer spelen tekorten aan magnesium en vitamine D een rol.

Vitamine D is noodzakelijk voor de opname van mineralen in het bot.
Deze vitamine kan je binnenkrijgen door opname van de huid van zonlicht. Het belang van vitamine D bij osteoporose is heel lang behoorlijk onderschat. Veel mensen denken dat ze voldoende vitamine D aanmaken door in de zon te lopen. Dit blijkt echter niet waar te zijn. In Nederland en België heeft de zon in de wintermaanden niet voldoende kracht en daardoor maken mensen geen vitamine D aan. Daarnaast zeggen steeds meer experts dat de huidige normen zoals die gesteld worden bij een bloedonderzoek en ook de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine D per dag eigenlijk veel te laag zijn. Vaak is een vitamine D suppletie dan ook nodig.

Magnesium wordt via de huid opgenomen en komt zo direct in de bloedbaan en de cellen. Door de opname via de huid wordt het maagdarmkanaal niet belast en is de opname optimaal!
• Pillen bevatten veel vulmiddelen, kleurmiddelen, glansmiddelen en vaak maar een klein beetje werkzaam magnesium.
• Pillen kunnen vaak diarree veroorzaken.
• Pillen worden niet optimaal door het maag-darmkanaal opgenomen (soms slechts 10%)

De hoeveelheid pillen die je moet slikken om aan je dagelijkse suppletie van magnesium te komen betekent dus dat je 3X zoveel pillen zou moeten slikken als wordt aanbevolen om tot het gewenste resultaat te komen.

Magnesium is een natuurproduct en bestaat uit zuiver magnesiumchloride.

Magnesium olie bestaat uit water of zoals bij Himalaya magnesium uit bronwater met 31-32% magnesiumchloride. Het voelt olieachtig aan, vandaar de naam magnesium olie.

Magnesium kristallen zijn een vaste vorm van magnesiumchloride en bevatten 47% magnesiumchloride.

Ook al heb je geen problemen, preventief innemen of aanbrengen van magnesium is voor iedereen belangrijk. Het kan heel lang goed gaan wanneer je een magnesium tekort hebt maar uiteindelijk kunnen onverklaarbare problemen of ziekten ontstaan. De hoeveelheid voor preventief gebruik is afhankelijk van je lichaamsgewicht.

PREVENTIEF: gebruik dagelijks 1 spray per 10 kg lichaamsgewicht.
Dus weeg je 60 kg gebruik dan 6 x 1 = 6 sprays per dag.

NOG WAT EXTRA INFORMATIE.
1 spray= ca. 30 mg | 7 sprays = ca. 2 ml = ca. 210 mg elementaire magnesium.

Houdt er rekening mee dat je door je voeding ongeveer 50-100 mg magnesium per dag binnenkrijgt.

(Let op: niet alle verstuivers geven dezelfde hoeveelheid, dat verschilt per fabrikant)

Zoals we allemaal weten zijn de hoeveelheden vitaminen en mineralen die de gezondheidsraad aanbeveeld aan de lage kant. De door de gezondheidsraad aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADHD – RI) is daaro slechts een richtlijn en geeft aan hoeveel we gemiddeld per dag nodig zouden hebben om gezond te blijven.

De RI voor magnesium voor vrouwen is 250-300 mg/dag en voor mannen 300-350 mg/dag.

Amerikaanse specialisten op het gebied van magnesium houden een hogere waarde aan tussen de 600 en 800 mg per dag.

Toepassing en dosering Himalaya magnesium olie
Himalaya magnesium olie is een bijzonder en kostbaar, zeer zuiver en 100% natuurlijk magnesium supplement wat door zijn hydraterende en elementaire eigenschappen snel word opgenomen. Himalaya magnesium is bijzonder geschikt om magnesiumtekorten via de huid aan te vullen. Daarnaast bevat Himalaya magnesium meer dan 80 mineralen en sporenelementen die helpen je gezondheid optimaal te houden.
 
Himalaya magnesium is the purest magnesium in the world.
Himalaya magnesium is extra zuinig in gebruik.
Himalaya magnesium heeft door de hoge biologische beschikbaarheid een zeer krachtige werking die tot op celniveau zijn werk doet en is daardoor zuinig in gebruik.
 
Toepassing: Himalaya magnesium.
Aanbrengen op de huid, bij voorkeur op benen, armen en buik of op de te behandelen plek. Licht inmasseren. Mocht de magnesium olie in het begin wat prikkelen breng dan eerst wat water op de huid aan en daarna de olie.
 
Geadviseerd gebruik: dagelijks 1 spray per 10 kg lichaamsgewicht.
Dus weeg je 60 kilo gebruik dan 6 x 1 = 6 sprays per dag.

Vermoed je dat je een magnesiumtekort hebt? Gebruik dan 2 sprays per 10 kg lichaamsgewicht.
Dus weeg je 60 kilo gebruik dan 6 x 2 = 12 sprays per dag.

1 spray= ca. 30 mg/7 sprays = ca. 2 ml = ca. 210 mg elementaire magnesium.
 

Toepassing en dosering Himalaya magnesium badkristallen 20 kg

Deze zeer zuivere elementaire magnesium badkristallen uit de Himalaya zijn ideaal voor maximaal 20 ligbaden en 125 voetenbaden. Himalaya magnesium badkristallen bevatten een zeer hogere concentratie magnesium (47%).
1 kg magnesium badkristallen bevat 120 g zuivere elementaire magnesium.

Magnesium voetenbad: Het voetenbad is een praktische en gemakkelijk alternatief voor het ligbad.
De voeten dienen in ieder geval tot aan de enkels worden ondergedompeld in het voetenbad.
Gebruik flink warm water van minimaal 37 graden Celsius.
De duur van het voetbad moet tenminste 20 minuten zijn.

Bij een voetenbad raden wij de volgende doseringen aan.
Onderhoud: 2 x voetenbad (5 liter water) per week met minimaal 125 gram magnesiumchloride.
Bij een ernstig magnesiumtekort: 3 x voetenbad (5 liter water) per week met 300-400 gram magnesiumchloride.

Magnesium ligbad. (van ongeveer 120 liter).
Een ligbad met Himalaya magnesium is de ideale manier om te ontspannen en draagt bij aan een normale achtrust.
Het vult de magnesiumbalans op een effectieve en ontspannen manier aan.

Bij een ligbad gebruik je minimaal 1 kg tot maximaal 4 kg magnesiumvlokken.
De temperatuur van het water moet rond de 37 graden Celsius zijn. Een Himalaya magnesium bad is ook een aanrader voor overbelaste en pijnlijke spieren.

Het verschil is aanzienlijk, in dode zeezout zit bijna 2 x zoveel kalium (meststof, smaakversterker) als magnesium en ook een aanzienlijke hoeveelheid natrium (keukenzout). In veel commerciële Dode Zeezout zit vrijwel niets meer aan magnesium, eigenlijk alleen kalium en natrium de magnesium wordt eruit gehaald voor andere doeleinden. Het grootste nadeel is echter dat Dode Zeezout vervuild is door mens en milieu met zware metalen. 

Himalaya magnesiumchloride daarentegen wordt gegarandeerd 100% natuurlijk en zuiver geleverd uit bronnen in Tibet.

Gewoon Himalayazout (wit of roze) is te vergelijken met een goede natuurlijke keukenzout, het bevat meer dan 90% natriumchloride (keukenzout) en maar 2 % magnesiumchloride wat nu juist de werkzame stof is in onze magnesium olie en magnesium vlokken.

Schüssler celzouten zijn ons inziens niet geschikt om je magnesiumtekort aan te vullen.

De Schüssler celzouten zijn verwreven in melksuiker en geperst tot tabletten en bevatten slechts een zeer kleine hoeveelheid magnesium. De samenstelling per tablet (260 mg.) bestaat uit Magnesium Phosphoricum D6 250 mg. Je zou kunnen denken dat er 250 mg. magnesium in zit, dit is echter niet zo. Hier zit het addertje onder het gras, D6 is een zeer sterke verdunning vergelijkbaar 1 druppel magnesium in een zwembad. aangevult met hulpstoffen zoals melksuiker (lactose), calciumbehenaat en aardappelzetmeel. Dus een heel klein beetje magnesium met heel veel hulpstoffen.
Daarom mag je heel veel Schüssler magnesium tabletten innemen, van 5 tot 7 tabletten tot 10 per dag. In acute situaties mag je zelfs 6 tabletten per uur in de mond laten smelten of op een andere wijze een hoge dosis innemen.

Stel dat de tabletten 250 mg. magnesium zouden bevatten dan zou je bij inname van 6 tabletten per uur 1500 x 8 uur 12000 mg magnesium binnenkrijgen wat zeker zou leiden tot grote gezondheidsproblemen. Dit geeft al aan dat Schüssler celzouten zeer weinig magnesium bevatten.

Dit kan absoluut geen kwaad. Het is een vaker voorkomend verschijnsel bij mensen met een gevoelige huid en een magnesiumtekort. Als je er wat last van hebt kan je de magnesiumolie verdunnen met 50% water (bewaar de rest in een glazen of plastic flesje voor later gebruik – géén metaal) na een week kan je de concentratie langzaam verhogen totdat je huid eraan gewend is. Soms is het raadzaam alleen benen en armen in te smeren en de gevoelige plekken te vermijden.

Ook kan je na het opbrengen van de magnesiumolie een natuurlijke olie opbrengen zoals amandelolie of argan olie.

In zeldzame gevallen: Als je huid echt pijn gaat doen en dit zo blijft is het van belang even te stoppen en een therapeut te raadplegen.

Magnesium olie bestaat voor 31% uit chloride (magnesiumzout) deze kunnen kristallen vormen uit het zweet of vocht in de huid. Zout trekt vocht aan en zo ontstaan kristallen. Als je de magnesium direct na het wassen opsmeert zal je er minder last van hebben. Dit zijn kristallen uit het vocht (zweet) in de huid. Als je Himalaya magnesium olie insmeert, trekt dit in eerste instantie vocht aan uit de huid. Vervolgens wordt het magnesium opgenomen en blijven andere kristallen op de huid achter. Naarmate de huid schoner is (bv direct na wassen) zal dit effect minder optreden en geen ‘witte waas’ zichtbaar zijn.

Himalaya magnesium olie is een van de zuiverste magnesium producten verkrijgbaar, het bevat alleen zuiver bronwater en 100% Himalaya magnesium. Onze magnesium bevat dus geen enkele chemische, toxische of zware metalen of andere zogenaamd ongevaarlijke stoffen. In veel magnesium producten zitten echter extra stoffen (vulmiddelen, chemische geurtjes of kleurstoffen) deze kunnen een allergische reactie veroorzaken of …je bent allergisch voor magnesium in het algemeen. Dit komt echter zeer zelden voor.

Als dat zo is dan raden we je ten sterkste af iedere vorm van magnesium supplementen te gebruiken en zoveel mogelijk goede magnesiumrijke voeding te eten. Je vindt veel websites die je hierover kunnen inlichten.

Via de huid kan er géén overdosis magnesium ontstaan, het lichaam regelt de magnesiumopname heel nauwkeurig en een teveel wordt gewoon via de nieren afgescheiden. Het is de veiligste manier van magnesium suppletie.
Mensen met ernstige nierproblemen/falen wordt ontraden om elke vorm van magnesium te gebruiken.
Bij orale inname, pillen, poeders of vloeibaar, kunnen er bij extreem hoog gebruik wel problemen ontstaan.

Kijk ook eens op de volgende pagina's

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
De waardering van www.himalayamagnesium.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 583 reviews.