Himalaya magnesium en zwangerschap

Himalaya magnesium nature

Magnesium en zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben meer magnesium nodig tijdens de zwangerschap. Het is van belang om het het magnesiumpeil voor moeder en kind op niveau te behouden. Voor zwangere vrouwen wordt extra magnesium inname aanbevolen, want één van de redenen is dat door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschapsperiode meer magnesium via de urine wordt uitgescheiden. Bovendien speelt magnesium een belangrijke rol bij de celdeling en groei van het embryo. In de laatste drie maanden van de zwangerschap moet het ook ongeboren kind worden voorzien van magnesium, want dan neemt het embryo tot 7 mg magnesium op in de botten en spieren.

Veel artsen raden aan om magnesiumsuppletie toe te passen tijdens de zwangerschap tot het einde van de borstvoeding.

Uit onderzoek is ook gebleken dat vrouwen die tijdens de zwangerschap extra magnesium nemen, minder kans hebben op een zwangerschapsvergiftiging.

Magnesium tekort tijdens zwangerschap

Regelmatig hebben zwangere vrouwen last van kuitkrampen en vage buikpijn die kan optreden als gevolg van een magnesium tekort. Andere symptomen van een magnesium tekort zijn hartkloppingen en uitputting en vermoeidheid. Je hoeft je nu niet direct zorgen te maken, maar luister goed naar de signalen van je lichaam. Als er tijdens de zwangerschapsperiode een sterk magnesium tekort optreedt, kan een gecontracteerde baarmoeder niet meer ontspannen. Daardoor kunnen er buikkrampen ontstaan die voortijdige contracties kunnen veroorzaken – en in ernstige gevallen tot een voortijdige bevalling kunnen leiden.
Bij een magnesium tekort neemt ook de kans op een zwangerschapsvergiftiging toe.

Magnesium bij borstvoeding

Vrouwen die borstvoeding geven, hebben opnieuw een hogere behoefte aan magnesium omdat ze veel magnesium doorgeven aan hun kind via de moedermelk, die gemiddeld 3 mg magnesium per 100 ml bevat. De pasgeborene heeft het dringend nodig voor de groei van botten en spieren.

Aanbevolen Himalaya magnesium producten

Himalaya magnesium olie voor opname via de huid, Himalaya magnesium badkristallen voor een voetenbad of ligbad. Himalaya magnesium voedingssupplement voor inname.

Zwangerschap en Himalaya magnesium

Himalaya magnesium olie en magnesium badkristallen

Himalaya magnesium, when Health is your concern

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
De waardering van www.himalayamagnesium.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 627 reviews.